14
nov

Lichttoer met fantasiefietsen

Situatie:  Vaak heeft fietsende jeugd niet door dat ze zó slecht te zien zijn, dat ze gevaar opleveren voor zichzelf en voor hun medeweggebruikers. Om hen meer bewust te maken van risico’s worden er elk najaar campagnes gestart om die jonge fietsers eraan te herinneren dat de verlichting goed moet zijn. Iedere fietser moet goed te zien zijn in het (schemer)donker. Ook in Ede gaan we actie voeren voor veilig fietsen in het donker. Dat doet TechnoDiscovery samen met onze gemeente. Er wordt een fietstocht georganiseerd door het centrum van Ede voor jonge fietsers die stuk voor stuk (technisch) goed verlicht zijn op een creatieve manier.

Opdracht: In groepjes van 3 of 4 leerlingen gaan de leerlingen een manier bedenken om één fiets mooi te verlichten en te versieren. Ze bedenken unieke lichtontwerpen die ze kunnen bevestigen op een fiets. De fiets als kunstwerk: maak een monsterfiets of een fiets met een robot, een draak, een vogel of een sinterklaasfiets, enz. Daarbij kan gedacht worden aan bewegende delen, aan lichtconstructies, knipperende lichten, lichtteksten, enz. Er wordt een beroep gedaan op de creativiteit en de fantasie van leerlingen. 

Belangrijk: ze moeten er nog wel veilig op kunnen fietsen!

Bij voldoende aanmeldingen zal op 14 november 2023 de fietstoer zijn in het centrum van Ede

Materiaal: 

(Afval-) materiaal om de fiets om te bouwen tot een fantasiefiets. Gaas (reststukken) om iets in vorm te krijgen. Lichtmaterialen om het ontwerp goed te verlichten zoals ledlampjes, lichtsnoeren (niet in de spaken i.v.m. veiligheid), verbindingsmaterialen zoals kabelbinders, pvc-buizen (restmateriaal) en hout(reststukken) om iets te laten bewegen, schroefogen e.d. Thuis ligt vast en zeker allerlei restmateriaal om te gebruiken. Eenvoudig gereedschap zoals tangetjes en evt. een boormachine om gaten in het hout te boren.

 

Het projectplan met alle details is te verkrijgen bij TechnoDiscovery via info@technodiscovery.nl Ook zijn diverse (licht-) materialen kosteloos beschikbaar voor dit project. 

 

VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.