Meer techniek in de klas

Speciaal voor docenten in het primair- en voortgezet onderwijs in de Regio Foodvalley heeft TechnoDiscovery het programma ‘Meer techniek in de klas’ ontwikkeld. Met dit programma helpen we docenten om techniek te implementeren in de klas. Het biedt de mogelijkheid om de benodigde kennis en vaardigheden met bijpassende (digitale) leermiddelen op te doen, waarmee docenten op dit gebied meer handelingsbekwaam worden. Bekijk hieronder het aanbod en meld je aan! Heb je vragen over het aanbod? Neem contact op met Hans Krijgsman, techniekcoach van TechnoDiscovery via (06) 49 66 44 12.

Aanbod voor docenten (individueel)

Training ‘Prowise Presenter voor beginners’ | Woensdag 12 april

Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Onderwerp: ‘Training Prowise Presenter’ | Voor beginners
Aanmelden: voor 5 april via info@technodiscovery.nl
Lees meer

Bedrijfsbezoek Ziekenhuis Gelderse Vallei ‘Zorgtechnologie’| Donderdag 20 april

Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Onderwerp: ‘Bedrijfsbezoek over zorgtechnologie’ | Ontdek hoe je de technische skills van jouw leerlingen op dit gebied kunt ontwikkelen. Verleg je horizon en neem deze ervaring mee in de klas.
Aanmelden: voor 12 april via info@technodiscovery.nl
Lees meer

Inspiratiesessie ‘Techniek en ICT voor kleuters is kinderspel’| Donderdag 11 mei

Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Onderwerp: ‘Techniek en ICT voor kleuters is kinderspel’
Aanmelden: voor 20 april via info@technodiscovery.nl
Lees meer

Aanbod docententeams

1. Inspiratiesessie ‘Ontdek TechnoDiscovery’

Ervaar zelf wat er allemaal mogelijk is bij TechnoDiscovery. Ga aan de slag met de missies, ontdek nieuwe materialen en verken wat de mogelijkheden voor jouw klas zijn of voor jezelf.

2. Inspiratiesessie ‘Hoe W&T integreren in het curriculum?’

Ontdek de mogelijkheden van het inpassen van W&T in de leerplannen van de groepen vanuit verschillende invalshoeken. Gaat dit lukken zonder dat er extra werk op je afkomt?

3. Bijeenkomst visieontwikkeling digitale geletterdheid

Via verschillende leuke werkvormen ga je met de collega’s aan de slag om tot een passende visie te komen op het gebied van digitale geletterdheid. Een containerbegrip waar veel om te doen is.

4. Inspiratiesessie methoden digitale geletterdheid

Een bijeenkomst waarbij verschillende aanbieders van methoden op het gebied van digitale geletterdheid zich presenteren. Heel gericht en praktisch.

5. Inspiratiesessie ‘ontwerpend en onderzoekend leren’

W&T laten zich heel goed ‘vangen’ in projecten en lessen als die gebaseerd zijn op ontwerpend en ontdekkend leren. In deze bijeenkomst.

6. Workshop ‘Digibord beter gebruiken’

Met elkaar ontdekken hoe het digibord voor alle groepen maximaal ingezet kan worden.

7. Inspiratiesessie ‘Help mijn kind gaat digitaal’

Hoe help je kinderen bij digitale ervaringen? Welke tools kun je inzetten om risico’s en uitdagingen in balans te krijgen en te houden? Ontdek verschillende technieken die helpen bij ‘digitale problemen’.

Praktische tools

De uitdaging om techniek verder te implementeren in het onderwijs en leerlingen te helpen bij hun talentontwikkeling is groot. TechnoDiscovery helpt jou als docent op dit gebied graag verder met praktische tools, passend bij lesmethodes. In het programma staan de 7 werelden van techniek centraal. “De modules richten zich op het vergroten van de kennis en vaardigheden op het gebied van ‘nieuwe’ technieken en wetenschap. Denk hierbij aan programmeren of ga aan de slag met 3D tekenen en ontwerpen. Er zijn verschillende trainingen die helpen om zelf meer met techniek en technologie aan de slag te gaan in je klas. Maar ook organiseren we regelmatig inloopsessies en bedrijfsbezoeken. We gaan zowel theoretisch als praktisch aan de slag,” aldus Wessel Smits, techniekcoach van TechnoDiscovery.

Hans Krijgsman, techniekcoach van TechnoDiscovery: “Het bijbenen van technologische ontwikkelingen vraagt veel van het onderwijs. Via dit programma inspireren we docenten om (meer) techniek aan te bieden in de klas, zodat er meer kinderen kiezen voor een technische opleiding en het onderwijs aan blijft sluiten op vragen van de toekomst.”

 

Lokale deskundige

Het programma ‘Meer techniek in de klas’ is ontwikkeld en samengesteld door drie lokale deskundigen: Hans Krijgsman en Wessel Smits, techniekcoaches van TechnoDiscovery en Meindert-Jan Bol, ICT-coördinator van Proominent.

Meer weten over dit programma?

Neem contact op met Hans Krijgsman via (06) 49 66 44 12 of stuur een e-mail naar info@technodiscovery.nl.

VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.