30
sep

Moeders en dochters ontdekken techniek bij TechnoDiscovery

Voor de tweede keer organiseerde TechnoDiscovery een bijzonder programma voor dochters en moeders. Speciaal voor meiden tussen 8 en 14 jaar en hun moeder was er een mix aan workshops om techniek en technologie te ontdekken én te beleven. Van het programmeren en besturen van een drone, het 3D ontwerpen van een huis tot het werken met een VR-bril.

Uitdagend programma

Alle deelnemers werden ontvangen in het leer- en ontdekcentrum van TechnoDiscovery. Na de korte introductie en het vertonen van de video ‘Een wereld zonder techniek!’ was het tijd voor actie! De duo’s gingen in groepen uiteen en volgden in 2 rondes een van de praktische workshops. Zo programmeerden ze een drone, maakten ze een Gravity Sketch met een VR-bril, ontwierpen zij een huis in het 3D-programma Tinkercad, gingen zij samen op de foto – welke vervolgens in hout gegraveerd werd – en tenslotte maakten alle duo’s een designlamp. Heel bijzonder was de workshop waarbij de dames met Titia Roseboom, werkzaam als chauffeur knijperauto bij Roseboom-groep, mee mochten in haar vrachtwagen en ondertussen uitleg kregen over het werken in en met een vrachtwagen. “Wat gaaf!” was een veelgehoorde opmerking.

Meiden enthousiasmeren voor techniek en technologie

‘Explore TechnoDiscovery’ was dit keer speciaal voor meiden uit groep 7 en 8 en vo-leerlingen uit leerjaar 1 of 2 én hun moeders. Het event is bedoeld om meiden kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor techniek en technologie. Het is belangrijk dat meiden een breed en realistisch beeld krijgen van technische- en IT-bedrijven, de bijbehorende beroepen en vrouwelijke medewerkers ontmoeten die daar werkzaam zijn. Zo krijgen meiden de kans om hun interesse hiervoor te ontwikkelen en hun talenten te benutten. Hans Krijgsman, techniekcoach van TechnoDiscovery: “Het was weer een geslaagde avond. Wat een enthousiaste deelnemers. Heel mooi om deze stoere dames op een leuke en innovatieve manier kennis te laten maken met techniek en technologie.”

Meer weten over TechnoDiscovery?

In het leer- en ontdek centrum van TechnoDiscovery in Ede kunnen basisschoolleerlingen en vo-leerlingen van leerjaar 1 en 2 met verschillende materialen en technieken experimenteren. De zeven werelden van techniek staan hierbij centraal. Naast 20 nieuwe missies, biedt TechnoDiscovery ook maatwerk aan. Meer weten? Bekijk ons aanbod.

VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.