02
feb

First LEGO League finale bij TechnoDiscovery

Op vrijdag 2 februari 2024 gaan verschillende teams van leerlingen de uitdaging aan om de beste te zijn op het gebied van de LEGO Mindstorm Robot programmeren. Een prachtig spektakel waarbij alle technische skills nodig zijn om de robot de opdrachten zo goed mogelijk binnen de gestelde tijd te laten uitvoeren. 

Samenwerken, leren programmeren, computational thinking en nog veel meer komt aan bod in de voorbereidingen. Kortom een super leerzame activiteit voor kinderen van 9 t/m 15 jaar. Deze activiteit sluit geweldig goed aan bij een reeks van onderwijsdoelen van zowel het PO als het VO. En er is volop uitdaging voor de echte doeners maar ook denkers in de klas. 

 

Een team bestaat uit maximaal 10 leerlingen met 1 of 2 coaches. In de voorbereidingen worden de leerlingen uitgedaagd om als een echte wetenschapper en/of technicus te denken en te handelen. Via ontdekkend en ontwerpend leren groeien ze naar het niveau van een expert. In de meeste gevallen zal dit gaan om zo’n 12 sessies van 1 ½ uur. Na aanmelding ontvangen de teams lesmateriaal en instructies vanuit de LEGO League organisatie. Indien nodig en gewenst, biedt TechnoDiscovery ondersteuning met coaches, experts en spullen. Meedoen is al winnen!

 

Kijk voor meer informatie https://firstlegoleague.nl/challenge/meedoen  

 

Wil je jouw leerlingen aanmelden of heb je vragen, opmerkingen of twijfels? Bel met Cora van Wijngaarden (06) 20 70 29 22 of mail haar: c.vanwijngaarden@knooppunttechniek.nl  

VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.