30
mrt

Girls’ Day | Tienermeiden maken kennis met techniek

Op donderdag 30 maart vindt Girls’ Day plaats. Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meiden van 10 tot 15 jaar. Ook TechnoDiscovery ontvangt die dag leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs in het leer- en ontdekcentrum in Ede. Het programma is inmiddels volgeboekt.

Werelden van techniek ontdekken

In samenwerking met enkele partnerbedrijven, waaronder De Nooij Stainless, RDJ AV, Energie voor Elkaar, Makerslab en Case Communicatie, organiseert TechnoDiscovery verschillende innovatieve workshops. De workshops worden gegeven door vrouwelijke technische experts. Hiermee laten we de meiden zien dat een carrière in die richting ook een optie voor hen is. Via de workshops maken de deelnemers kennis met een of meerdere werelden van techniek. Zo gaan de meiden o.a. aan de slag met workshops op het gebied van metaaltechniek, energietransitie, geluidstechniek en ontwerpen.

Het verschil maken in loopbaankeuze

Het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een beroep in bèta, techniek en IT is al jaren laag, slechts 16% van de technische professionals in Nederland is vrouw. Dat komt door genderstereotiepe invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen. Hans Krijgsman, techniekcoach bij TechnoDiscovery: “Bèta, techniek en IT zijn belangrijker dan ooit voor de samenleving. Girls’ Day is daarom een uitgelezen kans voor meiden om kennis te maken met deze mooie innovatieve wereld. Deze dag kan het verschil gaan maken in welke keuzes meiden maken voor hun verdere loopbaan. Wij kijken uit naar hun komst!”

Hieronder een terugblik van 2022


VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.