07
apr

Girls’ Day ‘Tienermeiden op ontdekkingstocht in TechnoDiscovery’

Op donderdag 7 april 2022 vindt Girls’ Day plaats. Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meiden van 10 tot 15 jaar. Ook TechnoDiscovery ontvangt die dag leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs in het leer- en ontdekcentrum in Ede. Het programma is inmiddels volgeboekt.

Werelden van techniek ontdekken

In samenwerking met enkele partnerbedrijven organiseert TechnoDiscovery verschillende workshops. Via deze workshops maken de deelnemers kennis met een of meerdere werelden van techniek. Zo gaan de meiden aan de slag met workshops op het gebied van energietransitie, fotografie, multimedia, het beveiligen en het ontwerpen van een huis in 3D en maken ze kennis met autotechniek 2.0 en de VR-bril.

Het verschil maken in loopbaankeuze

Het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een beroep in bèta, techniek en IT is al jaren laag, slechts 14% van de technische professionals in Nederland is vrouw. Dat komt door genderstereotiepe invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen. Hans Krijgsman, techniekcoach bij TechnoDiscovery: “Bèta, techniek en IT belangrijker dan ooit voor de samenleving. Girls’ Day is daarom een uitgelezen kans voor meiden om kennis te maken met deze mooie innovatieve wereld. Deze dag kan het verschil gaan maken in welke keuzes meiden maken voor hun verdere loopbaan. Wij kijken uit naar hun komst!”

VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.