05
okt

Workshop STEAM voor docenten po | Heutink

Op dinsdag 5 oktober organiseert Cees Heij, adviseur primair onderwijs bij Heutink, samen met zijn collega Thijs van der Kaaij, een workshop STEAM voor docenten die werken in het primair onderwijs. De training wordt gegeven van 15.00 tot 17.00 uur bij TechnoDiscovery.

Praktisch aan de slag met STEAM Challengekaarten

Bij STEAM draait het om uitdagingen. Je herkent een probleem en met de juiste kennis, vaardigheden en houding los je het op. Maar waar vind je die uitdaging? In de STEAM Challengekaarten! 60 suggesties om open leersituaties te creëren waarin kinderen alles kunnen leren over Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Tijdens het doorlopen van deze kaarten ligt de focus op het leerproces en niet op het eindproduct. Met deze kaarten stimuleer je het ‘denken, doen en delen’, het onderzoekend – en ontwerpend leren, maar ook het probleemoplossend denken bij kinderen en leerkrachten. Tijdens deze workshop worden een aantal Challengekaart behandeld: hoe kunnen leerkrachten dit in de praktijk uitvoeren in hun klas? Is er een koppeling te maken met bijvoorbeeld Wereldoriëntatie of andere vakgebieden? Leerkrachten krijgen handvatten om via de Challengekaarten op school en zeker ook bij TechnoDiscovery met Wetenschap & Techniek aan de slag te gaan.

Aanmelden?

Wil je meer informatie over deze workshop? Of wil je hierbij aanwezig zijn? Neem hiervoor gerust contact op met Cees Heij via c.heij@heutink.nl of bel (06) 10 91 47 79.

 

 

VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.