18
okt

Geslaagde inspiratiesessie ‘Maak werk van techniek en technologie in de klas’

Dinsdag 18 oktober namen ruim 30 genodigden, afkomstig uit het PO- en VO-onderwijs in de Regio Foodvalley, deel aan de inspiratiesessie ‘Maak werk van techniek en technologie in de klas’ bij TechnoDiscovery. De deelnemers lieten zich onderdompelen in de wereld van Wetenschap & Technologie (W&T).

Inspiratie en praktische handvatten

Verschillende W&T-experts gaven praktische handvatten om met dit onderwerp op school én in de klas aan de slag te gaan. Sprekers waaronder; Marieke Kok van TechYourFuture, ir. Karin van Zwetselaar van Jet-Net & TechNet en Wessel Smits van TechnoDiscovery inspireerden en informeerden de deelnemers hoe zij met W&T-onderwijs aan kunnen sluiten bij de interesses en talenten van leerlingen. En zo dat het ook past bij het onderwijsprogramma én de visie van de basisschool. Na een korte toelichting over het W&T-kompas, het toepassen van de 7 werelden van techniek en een mooi voorbeeld over hoe je de verschillende talenten van leerlingen kunt ‘aanzetten’ bij onderzoekend en ontwerpend leren, gingen zij zelf aan de slag met een ontwerpopdracht.

“Ik kijk terug op een inspirerende middag en heb goede ideeën opgedaan. Vooral het toepassen en de integratie van de ‘7 werelden van techniek’ in mijn W&T-lessen sprak mij erg aan,” aldus Sjors Dijk, leraar techniek van School Max.

VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.