06
jul

Leerlingen De Burcht op expeditie bij TechnoDiscovery

Wat is er nu én in de toekomst allemaal mogelijk op het gebied van techniek en technologie? Dat leerde en ontdekte groep zeven van basisschool De Burcht uit Veenendaal dinsdag 6 juli bij TechnoDiscovery. Die ochtend bezochten 34 leerlingen, samen met hun docent Anne-Wil van de Weerdhof en stagiaire Noa van Hunnik, het leer- en ontdekcentrum in Ede. Enthousiast werkten zij in groepen aan verschillende missies rondom het thema ‘Vervoer en design’. Van het programmeren van drones, het bouwen van een waterstofauto’s tot het maken van Stopmotion video’s.

Leren door te doen

Anne-Wil: “Kinderen moeten vaardigheden aanleren die nodig zijn in onze digitale samenleving. Zonder deze kennis hebben onze kinderen niet het toekomstperspectief dat ze verdienen. Dit kan thuis of op school. Maar het is nog leuker om ze dit te laten ontdekken op een externe en inspirerende locatie, zoals TechnoDiscovery.” Het leer- en ontdekcentrum is ruim en modern ingericht. Er wordt een professioneel programma aangeboden, de nieuwste apparatuur is aanwezig en enthousiaste techniekcoaches stimuleren kinderen om zelf op onderzoek uit te gaan. Wessel Smits, techniekcoach bij TechnoDiscovery: “Dat noemen we ‘ontdekkend leren’. Dit betekent actief omgaan met leermateriaal, waardoor kennis beter eigen gemaakt kan worden. Heel leerzaam én praktisch dus. Mooi om dit leerproces te zien bij kinderen.”

Nu weet ik hoe een waterstofauto werkt

De leerlingen waren erg enthousiast. Leon: “Echt leuk hier. En fijn dat je zelf alles mag uitzoeken hoe alles werkt. Soms is het best even puzzelen, maar het is gelukt. Nu weet ik hoe een waterstofauto werkt. Ik heb veel geleerd!” Wessel: “Deze kennis en dit leerproces gunnen we ieder kind. We kijken ernaar uit om na de zomervakantie weer groepen te ontvangen bij TechnoDiscovery. Wil je ook een bezoek brengen aan ons leer- en ontdekcentrum met jouw klas? Maak nu alvast een afspraak. Neem contact met ons op via info@technodiscovery.nl of bel (06) 49 66 44 12 en vraag naar de mogelijkheden.”

Over TechnoDiscovery

In het leer- en ontdek centrum van TechnoDiscovery in Ede kunnen basisschoolleerlingen en vo-leerlingen van leerjaar 1 en 2 met verschillende materialen en technieken experimenteren. De zeven werelden van techniek staan hierbij centraal. Naast 20 uitdagende missies, biedt TechnoDiscovery ook projecten en maatwerk aan. Meer weten? Bekijk ons aanbod.

VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.