24
jun

Moeders en dochters beleven samen de wereld van techniek en technologie bij TechnoDiscovery

Speciaal voor moeders en dochters organiseerde TechnoDiscovery donderdagavond 24 juni het event ‘Explore TechnoDiscovery’ in Ede. Tien stoere meiden gingen samen met hun moeder op expeditie bij TechnoDiscovery. Die avond experimenteerden zij in duo’s met verschillende materialen en technieken en volgden zij een aantal workshops. Van het programmeren van een drone tot het ontwerpen van een huis in het 3D-programma Tinkercad onder begeleiding van Elise Buiter, Innovation Engineer bij Bruil.

Afwisselend en actief programma

Die avond werden alle deelnemers ontvangen in het leer- en ontdekcentrum van TechnoDiscovery. Na de korte introductie en het vertonen van de video ‘Een wereld zonder techniek!’ was het tijd voor actie! De duo’s gingen in groepen uiteen en volgden, onder begeleiding van verschillende experts uit het bedrijfsleven, medewerkers van het Makerslab en studenten van het Young Media Team, diverse praktische workshops. Zo programmeerden ze een drone, maakten ze een Gravity Sketch met een VR-bril, ontwierpen zij een huis in het 3D-programma Tinkercad, gingen zij samen op de foto – welke vervolgens in hout gegraveerd werd – en tenslotte maakten alle duo’s een designlamp. Kyra, moeder van Noa: “Mijn dochter heeft interesse in ICT en deze avond was een uitgelezen kans om haar kennis te laten maken met techniek en technologie. Wat een creatief en verrassend event. Ook erg leuk om dit samen te doen!”

Meiden enthousiasmeren voor techniek en technologie

‘Explore TechnoDiscovery’ was dit keer speciaal voor meiden uit groep 7 en 8 en vo-leerlingen uit leerjaar 1 of 2 én hun moeders. Het event is bedoeld om meiden kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor techniek en technologie. Het is belangrijk dat meiden een breed en realistisch beeld krijgen van technische- en IT-bedrijven, de bijbehorende beroepen en vrouwelijke medewerkers ontmoeten die daar werkzaam zijn. Zo krijgen meiden de kans om hun interesse hiervoor te ontwikkelen en hun talenten te benutten. Wessel Smits, techniekcoach van TechnoDiscovery: “We kijken terug op een geslaagde avond. Wat een enthousiaste deelnemers. Gaaf om deze stoere dames op een leuke en innovatieve manier kennis te laten maken met techniek en technologie. Zeker voor herhaling vatbaar!”

Meer weten over TechnoDiscovery?

In het leer- en ontdek centrum van TechnoDiscovery in Ede kunnen basisschoolleerlingen en vo-leerlingen van leerjaar 1 en 2 met verschillende materialen en technieken experimenteren. De zeven werelden van techniek staan hierbij centraal. Naast 20 nieuwe missies, biedt TechnoDiscovery ook maatwerk aan. Meer weten? Bekijk ons aanbod.

VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.