07
apr

Ruim 50 meiden maken kennis met de wereld van techniek en technologie tijdens Girls’ Day in TechnoDiscovery

Op donderdag 7 april 2022 vond Girls’ Day plaats. Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meiden van 10 tot 15 jaar. Ook TechnoDiscovery ontving die dag ruim 50 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs in het leer- en ontdekcentrum in Ede. Hans Krijgsman, techniekcoach van TechnoDiscovery : “Bèta, techniek en IT zijn belangrijker dan ooit voor de samenleving. Dit event is een uitgelezen kans voor meiden om kennis te maken met deze mooie innovatieve wereld en kan het verschil gaan maken in de beroepskeuze van de meiden. Daar doen we het voor!”

Werelden van techniek ontdekken

In samenwerking met vrouwelijke experts van lokale partnerbedrijven waaronder Toyota van Gent, Leertouwer, Bouwbedrijf van Grootheest, Energie voor Elkaar en studenten van het Technova College organiseerde TechnoDiscovery verschillende workshops. Via deze workshops maakten de deelnemers kennis met een of meerdere werelden van techniek. Zo gingen de meiden aan de slag met workshops op het gebied van energietransitie, fotografie, multimedia, het ontwerpen van een huis in 3D, slimme cameratechniek en maakten ze kennis met hybride autotechniek en de VR-bril. Esma, leerling groep 8 van basisschool de Edese Schoolvereniging: “Het 3D ontwerpen met de VR-bril was echt gaaf! Weer eens wat anders dan tekenen op een vel papier.”

De kracht van vrouwelijke communicatie

Het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een beroep in bèta, techniek en IT is al jaren laag, slechts 14% van de technische professionals in Nederland is vrouw. Dat komt door een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen. Rijk de Jong, adviseur beveiliging bij Leertrouwer: “Leuk om hier vandaag de nieuwe generatie techgirls te ontmoeten en ze kennis te laten maken met slimme cameratechniek. Slimme techniek neemt steeds meer over van de mens, communicatie is daarom belangrijker dan ooit. Dames zijn onmisbaar om een goede vertaalslag te maken van de wens van de klant, naar een mooie technische oplossing. Vrouwen hebben nu eenmaal andere manieren van communicatie ontwikkeld. Mooie baankansen. De moeite waard om je hier eens in te verdiepen!”

Meer weten over TechnoDiscovery?

In het leer- en ontdek centrum van TechnoDiscovery in Ede kunnen basisschoolleerlingen en vo-leerlingen van leerjaar 1 en 2 met verschillende materialen en technieken experimenteren. De zeven werelden van techniek staan hierbij centraal. Naast 20 missies, biedt TechnoDiscovery ook online webinars en maatwerk aan. Wil je met jouw klas ook een bezoek brengen aan TechnoDiscovery? Of ben je benieuwd wat TechnoDiscovery voor jou kan betekenen? We denken graag met je mee. Neem contact op via info@technodiscovery.nl of bel (06) 49 66 44 12.

VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.