09
jul

Ruim 70 leerlingen bouwen kermisattractie bij TechnoDiscovery

Dat het vak ‘wetenschap en techniek’ niet saai hoeft te zijn bewijst Basisschool De Vlinderboom uit Ede. In samenwerking met TechnoDiscovery werkten zij de afgelopen weken aan het project ‘Kermis’. Ruim 70 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 deden mee. Op school kregen de kinderen voorafgaand les op het gebied van licht, geluid en elektriciteit. Er zijn groepen samengesteld en elke groep ontwierp een kermisattractie. Op donderdag 9 juli mochten alle kinderen hun ontwerp bouwen in het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery. Er is van alles gebouwd, van zweefmolens tot kabelbanen. Hans Krijgsman, Techniekcoach bij TechnoDiscovery: “Wij zijn er trots op dat we samen met De Vlinderboom dit maatwerkproject mochten organiseren. De kinderen hebben ons met hun creatieve bouwwerken enorm verrast.”

Samen met scholen maatwerk ontwikkelen

In TechnoDiscovery kunnen basisschoolleerlingen, vo-leerlingen en docenten met verschillende materialen en technieken experimenteren. De zeven werelden van techniek in het kader van het vak wetenschap en technologie staan hierbij centraal. Naast 20 nieuwe missies, biedt TechnoDiscovery ook maatwerk aan. Hans: “Ons doel is dat we steeds meer maatwerk met scholen voor alle groepen ontwikkelen. Die programma’s delen we dan weer met andere scholen. Hoe mooi is dat?” Inmiddels bezochten er al zo’n 60 groepen het leer- en ontdekcentrum. Kinderen, docenten en ouders zijn zeer positief over het aanbod. “Onlangs ontwikkelden we samen met onze techniekcoaches en docenten weer een innovatief programma met nieuwe missies. We hopen in de toekomst nog meer maatwerkprojecten te mogen organiseren en veel leerlingen kennis te laten maken met ons nieuwe programma,” aldus Hans.

Een energieke en inspirerende omgeving

Thierry, leerling van groep 7: “Ik heb tijdens dit project veel geleerd op het gebied van techniek en design. Deze kennis kan ik later ook goed gebruiken als auto-ontwerper, bijvoorbeeld bij het ontwerpen van een motor. Het is echt gaaf om hier bij TechnoDiscovery te zijn. Het is een coole omgeving. Je mag hier alles zelf ontdekken en met veel verschillende materialen werken.” Annel, lerares van groep 8: “Een kind ontwikkelt zich als het wordt uitgedaagd. Vanuit die uitdaging ontstaat motivatie om echt te leren. In ons onderwijs op De Vlinderboom is de ‘echte wereld’ zoveel mogelijk vervlochten. En dat werkt! We ondersteunen kinderen boven zichzelf uit te stijgen, hun grenzen te verleggen en nieuwe stappen te zetten in hun ontwikkeling. Dit hebben de kinderen mogen ervaren tijdens dit project en hier zijn we enorm trots op. Het was prettig om het TechnoDiscovery samen te werken. We hebben voor na de vakantie weer een afspraak gemaakt om te sparren over een nieuw project. TechnoDiscovery is een energieke en inspirerende omgeving. De kinderen gaan in het leer- en ontdekcentrum op expeditie. Je ziet de kinderen groeien en genieten. We hopen dat er nog veel kinderen een bezoek brengen aan TechnoDiscovery!”

Meer weten over TechnoDiscovery?

Bij TechnoDiscovery, gevestigd in het Technova College op de Kenniscampus in Ede, stimuleren we op een innovatieve manier dat er meer kinderen kiezen voor het vak techniek. En dat is hard nodig. In Nederland is er grote behoefte aan technisch opgeleid personeel. Samen met leerlingen, docenten, ondernemers en overheid werken we in TechnoDiscovery aan de toekomst van regio Foodvalley. Wil je meer informatie over TechnoDiscovery? Neem dan contact op via info@technodiscovery.nl of bel (06) 49 66 44 12.

VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.