11
mei

TechnoDiscovery verzorgt online lessen op basisscholen in Ede

De leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen Calluna en De Roedel in Ede en Harskamp volgden afgelopen weken drie online lessen over ‘Huizen van de toekomst’ van TechnoDiscovery. Techniek coach Wessel Smits nam, vanuit de studio van Hubhub school, de leerlingen in hun eigen klas mee in de wereld van techniek. De in totaal 36 leerlingen ontwierpen zelf hun toekomsthuis in 2D en later in 3D. “Met deze digitale lessen worden scholen en leerlingen weer een stap dichterbij gebracht bij het doel om meer enthousiasme te krijgen in wetenschap en techniek”, aldus Wessel Smits.

Mooi alternatief

In het leer- en ontdek centrum van TechnoDiscovery kunnen basisschoolleerlingen en vo-leerlingen van leerjaar 1 en 2 met verschillende materialen en technieken experimenteren. De zeven werelden van techniek staan hierbij centraal. Wessel: “Normaal gesproken ontvingen we wekelijks verschillende groepen in Ede. We zien dat veel scholen op dit moment, vanwege het coronabeleid op school, nog geen buitenschoolse activiteiten organiseren. Zo’n online les op afstand is een mooi alternatief!”

Livestream

Om de lessen technisch vorm te geven, werkt TechnoDiscovery samen met Hubhub. Carlijn Pluijmakers Emmen, directeur: “Huhhub is er voor iedere onderwijsinstelling: primair-, voortgezet-, speciaal-, hoger- en universitair onderwijs.” Met de live verbinding kan er veilig les op afstand worden gegeven. “Ik ben erg trots op de samenwerking met TechnoDiscovery en vind het geweldig dat techniek nu een aanvulling is op ons aanbod. Extra handen in het onderwijs geven zo’n enorme meerwaarde. Voor de leerlingen omdat het onderwijs meer afgestemd kan worden op de behoeftes en interesses en voor docenten door de hulp die er geboden wordt vanuit de experts en docenten”, aldus Carlijn Pluijmakers Emmen.

Samenwerken

Tijdens de digitale lessen van TechnoDiscovery ontstaat interactie met de leerlingen. Zij worden goed geïnformeerd en geïnstrueerd om zelf aan de slag te gaan met techniek. ‘Zelf ontwerpen’ en ‘zelf ontdekken’ zijn de toverwoorden. Het unieke van deze lessen zit niet in de interactiviteit of de optimale technische ondersteuning van Hubhub, het is dat bij elke les lokale bedrijven betrokken zijn. Dit keer zijn Bouwbedrijf Kreeft, Bruil en Firm Studio betrokken. Via Klokhuis-achtige filmpjes komt hun aandeel in de klas. “Het is heel leuk om deze techniek op zo’n manier in het echt te zien”, zegt Karin (leerling).

Een bezoek plannen of een online les reserveren?

Ben je nieuwsgierig naar ons aanbod? Wil je ook op expeditie bij TechnoDiscovery? Bezoek ons leer- en ontdekcentrum in Ede of reserveer een online les. Neem contact op via info@technodiscovery.nl of bel (06) 49 66 44 12 en vraag naar de mogelijkheden. Ook maatwerk is mogelijk. We denken graag met je mee.

Scholen die aangesloten zijn bij de koepels SKOVV, CNS Ede en PROOMINENT mogen kosteloos deelnemen aan het programma van TechnoDiscovery.

VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.