21
jul

Kinderen op LEGO®-ontdekkingstocht bij TechnoDiscovery

Vijftien kinderen, in de leeftijd van 8 tot 14 jaar, lieten zich woensdagochtend 21 juli onderdompelen in een wereld van LEGO® bij TechnoDiscovery. Zij bouwden, speelden en experimenteerden die ochtend met verschillende soorten LEGO® en lieten hun fantasie de vrije loop. Huizen, speeltuinen, kermissen, robots er kwam van alles voorbij. Ook maakten kinderen zelf creatieve muziekvideo’s met LEGO VIDIYO. Hugo: “Ik ging voor het eerst met een LEGO® Mindstorm aan de slag. Ik kende deze robot niet. Het was in het begin best moeilijk, maar ik vond het erg leuk!”

De educatieve waarde van LEGO®

LEGO® is onmisbaar in een leer- en ontdekcentrum zoals TechnoDiscovery. LEGO® heeft zich ontwikkeld tot belangrijk educatief speelgoed. Hans Krijgsman, techniekcoach bij TechnoDiscovery: “Het maken van kleine bouwwerken kan soms best even een gepriegel zijn en alles moet naadloos aan sluiten. Hierdoor wordt de fijne motoriek gestimuleerd. Daarnaast zorgt spelen met LEGO® ervoor dat de creativiteit wordt gestimuleerd. Ook daagt het bouwspeelgoed uit om probleemoplossend te denken en is het bij uitstek geschikt om samen met andere kinderen te doen.”

Over TechnoDiscovery

Deze LEGO®-editie van Explore TechnoDiscovery was een groot succes. De deelnemers gingen niet met lege handen naar huis. Zo bouwden zij hun eigen LEGO®-medaille en namen deze mee naar huis. Eerder organiseerden we al een moeder en dochter special. Op dinsdag 28 september organiseren we deze, wegens grote belangstelling, nogmaals. Kijk hier voor meer informatie. In het leer- en ontdek centrum van TechnoDiscovery in Ede kunnen basisschoolleerlingen en vo-leerlingen van leerjaar 1 en 2 met verschillende materialen en technieken experimenteren. De zeven werelden van techniek staan hierbij centraal. Naast 20 nieuwe missies, biedt TechnoDiscovery ook maatwerk aan. Meer weten? Bekijk ons aanbod.

VRIEND WORDEN VAN TECHNODISCOVERY? INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN.
BEL (06) 49 66 44 12 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@TECHNODISCOVERY.NL.